Λαϊκοί Βάρδοι

Home » » ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ

 



Ο Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στον Άγιο Αρτέμιο (Γούβα) του Παγκρατίου. Σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, όταν έσκασε μια χειροβομβίδα την ώρα που έπαιζε με συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή της Αττικής.

Με ατσάλινη θέληση, που βγήκε από τη δύναμη της ψυχής του, ξεπέρασε το πρόβλημα που του δημιούργησε το ατύχημα αυτό και από νέος μπήκε δυναμικά στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Με την ξεχωριστή φωνή του, τη γεμάτη συναισθήματα και καημό, δόνησε τις καρδιές των απλών ανθρώπων του λαού και τα τραγούδια του με τα ερτζιανά κύματα έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 από την Αθήνα και μετά τη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε τη θριαμβευτική του πορεία.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 άρχισε να τον συνοδεύει στο τραγούδι η σύζυγος του Ζωή, δημιουργώντας ένα από τα πιο λαοφιλή ντουέτα του λαϊκού πενταγράμμου.

Κέρδισε την εκτίμηση των μεγάλων συνθετών του λαϊκού τραγουδιού και τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες, που τον καθιέρωσαν ως έναν κλασσικό ερμηνευτή, που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής.

Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού που ζουν Έλληνες

Ο Σπύρος Ζαγοραίος από νέος ζει και δημιουργεί στην πόλη μας, όπου σήμερα έχει στην οδό Παπαναστασίου και Ρήγα Φερραίου γωνία το θρυλικό κέντρο διασκέδασης Εντελαμαγκέν.

 
Created By SoraTemplates | Distributed By Radiogrigori